Meteen naar de inhoud
Home » DualSense controller PS5

DualSense controller PS5

De DualSense PS5 controller is de nieuwe officiële controller voor de PlayStation 5. Met de komst van de nieuwe PS5 game-console is het ook tijd voor een nieuwe controller. Dat is de Wireless DualSense controller geworden. Deze controller is de opvolger van de DualShock controller die je op de PS4 gebruikte. En de nieuwe controller is een grote stap voorwaarts. Met veel nieuwe functies die voor een unieke game-ervaring gaan zorgen.

DualSense controller PS5
Afbeelding: Sony

DualSense controller PS5

De PS5 DualSense Controller heeft veel nieuwe functies. De PS5-controller is niet alleen een vooruitgang ten opzichte van de DualShock PS4 controller, maar zorgt ook voor een revolutie in de game-wereld. De nieuwe functies zorgen voor een hogere game-kwaliteit en een intensere game beleving. Wat is er nieuw aan de DualSense PS5 controller?

  • Dynamische Adaptieve Triggers
  • Haptische Feedback
  • Geïntegreerde microfoon

Iedere gamer wil natuurlijk een goedkope PS5 controller. Daarom hebben wij voor jou uitgezocht waar je de beste PS5 controller aanbieding kunt vinden. Bij verschillende retailers hebben we bekeken waar je de beste PS5 controller deal kunt vinden. Ook kun je goede PS5 controller aanbiedingen vinden rond dagen als Black Friday, Cyber Monday en de kerstdagen. Veel retailers hebben dan speciale PlayStation aanbiedingen.

PS5 DualSense Controller prijs vergelijken

Op zoek naar de beste prijs van de DualSense Controller PS5? Wij hebben voor jou alle actuele prijzen op een rijtje gezet. Zo vind je altijd de beste PS5 controller deal:

Haptische feedback

De trilfunctie op de DualSense controller voor de PS5 is veranderd. Eerst zat er slechts één standaard trilmotor in de PlayStation controller. Nu zitten er een trilmotor met dubbele aandrijving in de PS5 controller. Hierdoor geeft de controller je een extra gevoel wat zorgt voor een nóg intensere game-ervaring. Zo wordt de nieuwe trilfunctie onder andere gebruikt om omgevingen te simuleren en de terugslag van wapens realistisch te maken.

Adaptieve triggers

De triggers (R2 en L2 knoppen) zijn adaptief. Dat wil zeggen dat deze triggers weerstand geven. Als je bijvoorbeeld gas geeft in een race-game, dan voel je de weerstand op de triggers. De de R2 en L2 trigger voelen dus alsof je een boog steeds strakker aanspant.

Goedkope PS5 controller

Hoe werkt de nieuwe PS5 controller?

De nieuwe draadloze PS5 controller werkt met een aantal nieuwe functies die voor een unieke game-ervaring gaan zorgen. De PS5 controller werkt met accu’s die je kunt opladen. Ook heeft de nieuwe controller een aantal nieuwe functies ten opzichte van de DualShock PS4 controller. Wat meteen opvalt is de “share-knop”. Dit zorgt ervoor dat je met slechts één druk op de knop jouw game-opnames kunt delen met anderen. Ook nieuw is de microfoon in de controller. Hiermee kun je voice-commands op de PS5 geven en met je vrienden praten. Uiteraard heeft de PS5 controller ook gewoon een headset aansluiting.

Batterijduur PS5 controller

Zoals gezegd heeft de PS5 DualSense controller accu’s. De batterijcapaciteit van de PS5 controller is 1560mAh. De DualShock 4 controller ging zo’n 7 à 8 uur mee met 1000mAh. Dit betekent dat de PS5 controller batterijduur zo’n 11 à 12,5 uur heeft. Een kleine kanttekening hierbij is wel dat de PS5 controller natuurlijk meer opties heeft die ook meer van de PS5 batterij zullen vragen. Hoe lang de PS5 batterij daadwerkelijk meegaat is dus nog even afwachten.

Andere kleur PS5 controller

Is de PS5 in een andere kleur te koop? Het antwoord is, nee, nog niet. Maar er is goed nieuws. De PS5 controller heeft een afneembaar deel, de zogenaamde “faceplate”. Dit is het zwarte gedeelte op de PS5 controller. Hierdoor is de kleur van de PS5 controller gemakkelijk te wisselen en de verwachting is dan ook dat dit in de toekomst een optie gaat zijn. Dan kun je waarschijnlijk beschikken over een rode, blauwe, gele of zelfs een gouden PS5 controller. Ook zullen naar alle waarschijnlijkheid de Special Edition PS5 controllers weer op de markt gaan verschijnen.

Werken PS4 controllers op de PS5?

Dit antwoord is wat lastiger. Ja PS4 controllers werken op de PS5, maar niet met PS5 games die speciaal voor de PS5 zijn gemaakt. Omdat de nieuwe DualSense controller over extra functies beschikt, kun je de DualShock controller niet op de PS5 gebruiken bij PS5 games. Speel je PS4 games op de PS5 met backwards compatibiliteit? Dan kun je de PS4 controller wel gebruiken.

DualSense controller PS5 op pc gebruiken

Je kunt de DualSense natuurlijk op je nieuwe PlayStation 5 gebruiken. Maar de nieuwste PS5 controller kan nog veel meer. Zo kan je de DualSense PS5 controller ook op de PC gebruiken. Game je wel eens op je mobiel? Ook dan hebben we goed nieuws. De DualSense controller werkt ook op mobiele apparaten.

PS5 controller opladen

Je kunt de PS5 controller opladen met de meegeleverde USB kabel. Maar er is nog een andere zeer interessante optie. Je kunt een oplaadstation voor PS5 controllers kopen. Hiermee kun je 2 controllers tegelijk opladen. Je kunt jouw tweede PS5 controller dus opladen terwijl je met de eerste speelt. Zo kun je eigenlijk ongelimiteerd gamen. Alles over het PS5 oplaadstation lees je hier.

PS5 controller kopen

De PS5 controller ligt al een tijdje in de schappen en is dus ook bij verschillende winkels verkrijgbaar. Je koopt een PS5 controller onder andere bij: