Meteen naar de inhoud
Home » Playstation VR

Playstation VR

De komst van de PS4 Pro heeft Sony de weg vrijgemaakt voor VR gaming. Deze nog relatief nieuwe manier van gamen heeft veel stof doen opwaaien. Volgens critici is het nog steeds niet wat het moet zijn. Toch heeft de PSVR voor veel positieve geluiden gezorgd uit de game wereld. Dankzij de geavanceerde technieken en hardware is het een fantastische ervaring.

VR gaming

Beeldscherm

Via het ingebouwde OLED beeldscherm dat draait met 120 frames per second (FPS) kunnen gemakkelijk de bewegingen van de gamer gevolgd worden. Dankzij de 360 graden draaiende camera krijg jij altijd en overal haarscherp beeld.

Geluid

Geluid; dankzij de ingebouwde 3D sound speakers hoor jij precies waar jouw tegenstander vandaan komt en / of hoe ver weg hij is (erg handig). Met de ingebouwde microfoon kun je altijd tactics doorspreken met jouw teamleden of gewoon gezellig chatten met je vrienden.

PSVR Backward compatibility

Met de komst van de nieuwe PS5 verwacht men ook een grote verbetering als het gaat om VR games. Sony heeft met de PS4 al bewezen dat VR gaming wel degelijk binnen de mogelijkheden ligt van succesvol gamen. De verwachting is dat de PS5 voor nog meer spektakel gaat zorgen. Mogelijk met een nieuwe PSVR2 wordt er ingespeeld op een totaal nieuwe game ervaring. Ondanks dat de PSVR2 mogelijk gelanceerd gaat worden heeft Sony in een statement verklaard dat de PSVR voor de PS5 geheel backward compatibility zijn. Dit betekent dat je met de “oude” PSVR gewoon op je nieuwe console kunt spelen.

Wat kost PSVR

VR gaming staat nog volop in ontwikkeling en hierom zijn de kosten ook vaak nog hoog. Om te bepalen of de prijs van een PSVR redelijk is kun je gaan vergelijken. Alleen het vergelijken is eigenlijk als appels met peren vergelijken. Want echte concurrentie van andere consoles zijn er niet. En als we gaan vergelijken met een PC VR game dan moeten we ook de kosten voor de PC set up in acht nemen. Al met al is er een behoorlijke PC set up nodig voor een fijne VR game ervaring. Waardoor de kosten erg kunnen oplopen. Bij de PSVR heb je alleen de console nodig, en dit scheelt natuurlijk enorm in de kosten. De PSVR is verkrijgbaar, inclusief game vanaf 330 euro.