Meteen naar de inhoud
Home » PS4 inruilen of verkopen

PS4 inruilen of verkopen

Weet jij nog niet wat je met je oude PS4 wilt doen? Benieuwd naar wat jouw PS4 nog waard is? En wil je hem snel inruilen / verkopen zodat je er nog een goede prijs ervoor krijgt. Dit stelt jou in staat om alvast een mooi begin bij elkaar te sparen voor de nieuwe PS5. Je hebt verschillende opties als het gaat om jouw PS4 console en/of games te verkopen. Je kunt natuurlijk ervoor kiezen om deze te verkopen via marktplaats. Een andere optie is om het via een officieel verkooppunt van Playstation te doen zoals bijvoorbeeld bij Nedgame. In dit artikel zetten wij de voor- en nadelen op een rij om jouw oude Playstation te verkopen via een officieel verkooppunt.

PS4 inruilen

PS4 inruilen voor PS5

Je oude PS4 inruilen voor de PS5. Wij snappen dat het een moeilijke stap is. Je wilt je geliefde console ook niet zomaar weg doen. Bovendien blijven alle games gewoon werken op de PS5. De nieuwe console komt in Nederland uit op 19 november. Door jou PS4 nu al te verkopen of in te ruilen krijg je wellicht een betere prijs dan wanneer de PS5 al is uitgebracht. Met als nadeel dat je even helemaal zonder zit. Dit is natuurlijk zwaar. We schrijven dit artikel met een knipoog, en daarom moet je onderstaande met een korreltje zout nemen. Wil jij blijven genieten van de PS4? Dat is natuurlijk ook goed! Maar voor de twijfelaars onder ons hebben wij hieronder een aantal argumenten gezet om toch te kiezen om jouw oude PS4 in te ruilen voor de PS5.

Waarom jouw oude PS4 inruilen voor de PS5

 • Door jouw PS4 vroeg te verkopen ontvang je nog een leuk bedrag. Op dit moment staan de PS4 consoles op marktplaats voor een bedrag tussen de 200 – 300 euro afhankelijk van het type en de accessoires.
 • Hoe langer je wacht met de verkoop hoe minder waard hij zal worden.
 • Door het verkopen of inruilen van je PS4 heb je vast een mooi begin bij elkaar gespaard voor de PS5.
 • Niet alle accessoires verkopen! Veel van de PS4 accessoires zijn backward competitable en daarmee nog geschikt voor de PS5.
 • De nieuwe PS5 wordt spectaculair, hierom is het waard om jouw geliefde PS4 te verkopen.
 • Vrijwel alle games, gemaakt voor PS4, zullen blijven werken op de nieuwe console.
 • Het design van de PS5 is fantastisch
 • De DualSense controllers hebben unieke nieuwe features waarmee je jouw game ervaring naar een hoger level tilt!

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Of weet jij zelf nog meer redenen om je te overtuigen om de PS4 te verkopen of in te ruilen? Laat het ons weten in de comments hieronder.

Online PS4 inruilen Nedgame

Met 11 vestigingen in Nederland is Nedgame goed bereikbaar. Maar het kan voorkomen dat jij geen vestiging in jou buurt hebt. Dan zijn er gelukkig alternatieven. Zo kun je bij Nedgame online games inruilen. Het grote voordeel hiervoor is dus dat jij niet de deur uit hoeft op zoek naar een vestiging, zeker een groot voordeel in de huidige omstandigheden. Het online inruilen van games is heel simpel. Helaas geldt dit op dit moment uitsluitend voor games en niet voor consoles. Hiervoor zul je toch naar een van de vestigingen moeten.

 • Vul de barcodes in. Deze vind je achterop de hoes van de game.
 • Je ontvangt een email met daarin een aanbod.
 • Ga je akkoord?
 • Dan kun je de spellen onbeschadigd en gratis opsturen
 • Zodra de games zijn gecontroleerd en geaccordeerd ontvang jij je tegoed

Let op: er zitten wel voorwaarden aan het online inruilen, raadpleeg daarom altijd de website van Nedgame zelf.

In plaats van cash ontvang je dus een tegoed wat je kunt uitgeven op de website van Nedgame. Dit zou je dus kunnen gebruiken voor jouw nieuwe PS5.  Wil je alles weten over het online inruilen van oude games bij Nedgame klik dan hier.

PS4 inruilactie

In het verleden zijn er bij diverse winkels ook al Playstation inruilacties geweest. Je kunt dan je oude console inruilen voor jouw nieuwe console, en krijgt hier dan een tegoed voor. Soms zijn er ook controller inruilacties. Bekijk de websites van onze partners om meer te weten te komen over eventuele inruilacties.

VerkoperPlaystation inruilactie?
Cool Blue PlayStation 5
MediaMarkt PlayStation 5
Bol PlayStation 5
Nedgame Playstation
Amazon Playstation

Inruilactie PS4 GameMania

Een ander alternatief is om gebruik te maken van de inruilactie voor de PS4 bij GameMania. GameMania heeft nu speciaal een tijdelijke inruilactie voor de mensen die een pre-order hebben geplaatst én zijn gebeld door GameMania. Dit betekent dus dat er contact moet zijn opgenomen met jou en telefonisch bevestigd dat jouw pre-order geplaatst is. Mocht jij een van de geluksvogels zijn die op 19 november zijn nieuwe PS5 in ontvangst mag nemen, dan kun je gebruik maken van de inruilactie. In onderstaand schema kun jij precies zien hoeveel jouw oude Playstation nog waard is.

Welk type console heb jij?Inruilwaarde bij aanschaf van PS5 PS5 all digital
PS4 met 500 GB opslag (alle modellen)100 euro
PS4 met 1 TB opslag (alle modellen)120 euro
PS4 PRO met 1 TB opslag150 euro
Xbox One (oude model) met 500 GB opslag80 euro
Xbox One (oud model) met 1 TB opslag100 euro
Xbox One S met 500 GB opslag100 euro
Xbox One S met 1 TB opslag120 euro
Xbox One X met 1 TB opslag150 euro
Nintendo Switch230 euro
Nintendo Switch Lite130 euro
Let op: aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg hiervoor altijd de site van gamemania voor de meest actuele informatie en actievoorwaarden.

GameMania kiest ervoor om te werken met vaste inruilwaardes zoals hierboven vermeld. Deze standaard inruilwaardes gelden vanaf 1 oktober 2020 tot en met 8 november 2020. Er gelden hiervoor wel een aantal voorwaarden. Om teleurstelling te voorkomen raadpleeg altijd eerst de website van GameMania voor de meest actuele voorwaarden. Zo geldt de actie zolang de voorraad strekt, en geldt deze inruilactie uitsluitend voor bovenstaande consoles bij aanschaf van een PS5 of de nieuwe Playstation 5 all Digital.