Meteen naar de inhoud
Home » PS5 headset

PS5 headset

PS5 headset kopen? Er zijn verschillende soorten PS5 headsets. Van goedkope PS5 headset tot bluetooth PS5 headset. Ook is er de officiële PS5 headset: De PULSE 3D Headset voor PS5. Deze officiële draadloze PlayStation headset biedt het beste game geluid, volledig afgestemd op jouw nieuwe gameconsole.

PS5 headset

PS5 headset

Allereerst is er de officiële PS5 headset, de PULSE 3D draadloze game-headset. Deze headset is volledig afgestemd op next-gen gaming op de nieuwe PS console. Daarnaast zijn er natuurlijk nog een aantal bekende headset merken met jarenlange ervaring in het maken van game-headsets. Wat de beste keuze voor jou is, hangt af van een aantal factoren:

 1. Allereerst de prijs; Hoeveel ben je bereid om uit te geven voor je nieuwe headset?
 2. Welk Platform; Waar ga je de headset voor gebruiken? Alleen op de nieuwe PS5 of ook op een pc of laptop?
 3. Het design; Hoe wil je dat de headset eruit ziet?
 4. De specificaties; Welke headset heeft betere specificaties?
 5. En ten slotte jouw ervaring; Heb je al ervaring met een specifiek merk of een bepaalde headset?

Sony PULSE 3D Headset

De Pulse 3D koptelefoon is de officiële PS5-koptelefoon. De PULSE 3D koptelefoon is speciaal ontworpen voor de PS5, maar werkt ook op de PS4. Deze PS headset zorgt ervoor dat het 3D-geluid op de PS5 zo realistisch mogelijk is. Deze speciale PlayStation headset is een echte aanrader voor PlayStation-gamers. Alles over de Sony Pulse 3D headset lees je hier.

Draadloos of met kabel?

Een ander onderscheid tussen game headsets is de aansluiting. Er zijn zowel draadloze headsets als headsets met een kabel. Een groot voordeel van een draadloze headset is natuurlijk de bewegingsvrijheid, een nadeel is de batterijduur. Een voordeel van een headset met kabel is dat de headset nooit leeg gaat. Een nadeel is dat het headset snoertje kan gaan slijten. Let bij de aankoop van een draadloze headset goed op: Draadloze headsets zijn vaak geschikt voor één platform of console.

Bekende PS5 headset merken

Er zijn verschillende bekende merken beschikbaar voor de nieuwe PS5. De bekende PlayStation headset merken zijn:

 • Turtle Beach
 • STEELSERIES
 • Logitech
 • Trust
 • Corsair
 • Astro
 • Razer
 • Sony

We hebben voor jou de populairste PS headsets met elkaar vergeleken. Deze PS headsets worden veel verkocht:

Welke headset kan ik op de nieuwe PlayStation gebruiken?

In de omschrijving van de headsets staat vaak welke headset je kunt gebruiken op de nieuwe PlayStation console. Sommige headsets zijn alleen geschikt voor Xbox of PC’s, andere weer alleen voor de PlayStation. Let bij de aankoop van de een gaming headset dus altijd even goed op. Zeker bij draadloze headsets is het goed opletten voor welke console deze is.

PS4 headset op PS5 gebruiken

Sony heeft duidelijkheid gegeven over het gebruik van PS4 headsets op de PS5. Alle headsets die werken op de PlayStation 4, werken ook op de Playstation 5. De headsets die op de PS4 werkten met een USB-aansluiting of een zogeheten “audio-jack” zullen ook op de nieuwe PlayStation werken.

PS5 bluetooth headset

Of de nieuwe PS5 ook bluetooth zal ondersteunen, is op dit moment nog onbekend. Mocht er meer nieuws over PS bluetooth headsets naar buiten komen, dan laten we dit natuurlijk meteen weten.