Meteen naar de inhoud
Home » Xbox Series S

Xbox Series S

De Xbox Series S is eindelijk bevestigd. Naast de Xbox Series X komt Microsoft ook met een kleinere, goedkopere console: de Xbox Series S Microsoft heeft ervoor gekozen om een betaalbare console op de markt te brengen om zo het online gamen toegankelijk te maken voor een breed publiek. De Xbox Series S heeft vanzelfsprekend minder goede specificaties dan de Xbox Series X, maar is nog steeds een krachtige console. Enkele pluspunten van de Xbox Series S:

 • 60% kleiner dan de Xbox Series X
 • Volledig digitaal (All-digital)
 • Goedkope console
 • Hetzelfde CPU als de XSX (Xbox Series X)
Xbox Series S

Xbox Series S

De Xbox Series S heeft een aantal grote veranderingen ten opzichte van de Series X. Zo heeft de spelcomputer geen disklade, spellen kunnen dus alleen digitaal gespeeld worden. Daarnaast ondersteunt de Xbox Series S geen 4k. Wel wordt het beeld wel als 4k gesimuleerd door ‘upscaling’. Tenslotte heeft de Series S een kleinere discdrive wat zorgt voor minder intern geheugen. De Series S heeft dus maar drie ‘downgrades’ ten opzichte van de Series X, maar is dan ook aanzienlijk goedkoper. Bekijk hier alle specificaties van de Series S.

Voordelen Xbox Series S

 • Betaalbare, krachtige console
 • Hoog CPU
 • Kleine omvang (makkelijk mee te nemen)
 • Een richtprijs van slechts €299,-

De grootste voordelen van de Series S zijn wel het formaat en de prijs. Als je op zoek bent naar een goedkope console is de Series S een zeer goede optie. Je krijgt veel gamekracht voor je geld. De Series S heeft hetzelfde CPU als de Series X, maar is aanzienlijk goedkoper.

Nadelen Xbox Series S

 • Kleinere opslag capaciteit
 • Mindere grafische prestaties
 • Geen disklade

De nadelen van de Series S zijn de grafische prestaties, de opslag en het ontbreken van een disklade en een kleiner intern geheugen. Het ontbreken van een discdrive zorgt ervoor dat je backwards compatible spellen niet kunt spelen wanneer je deze niet digitaal gekocht hebt. Het kleinere interne geheugen zorgt ervoor dat je niet zoveel spellen op je Series S kunt opslaan. Omdat spellen steeds groter worden kan dit een groot nadeel zijn. Speel je slechts enkele spellen? Dan is de opslagcapaciteit van 512 GB ruim voldoende. De grafische prestaties van het kleine broertje van de Xbox Series X zijn wel aanzienlijk minder. Voor de maximale game ervaring kun je beste kiezen voor de Xbox Series X. Als je slechts af en toe speelt en een beperkt budget hebt is de Series S een zeer goed alternatief!

Series S VS Series X

Een vergelijking van de Xbox Series S met de Xbox Series X:

ConsoleXbox Series SXbox Series X
CPU8x Cores @ 3.8 GHz (3.66 GHz w/ SMT) Custom Zen 2 CPU8x Cores @ 3.8 GHz (3.66 GHz w/ SMT) Custom Zen 2 CPU
GPU4 TFLOPS, 20 CUs @ 1.55 GHz Custom RDNA 2 12 TFLOPS, 52 CUs @ 1.825 GHz Custom RDNA 2 
Memory10 GB GDDR616 GB GDDR6
Internal Storage512GB Custom NVME SSD1TB Custom NVME SSD
Optical DriveDigital only4K UHD Blu-Ray Drive
Performance TargetUp to 1440p @ 120 FPSUp to 4K @ 60 FPS (Up to 120 FPS at lower resolutions)
Series S en Series X vergeleken met elkaar

Specificaties Series S

De Series S is minder krachtig dan de Series X, maar is nog steeds een uitstekende console wanneer je iets minder budget hebt. Alle Series S specificaties vind je hier.

Series S aanbieding

Ben je op zoek naar de beste deal voor je nieuwe Xbox? Er zijn diverse Xbox aanbiedingen. Bekijk de beste prijs voor jouw nieuwe Xbox hier. Belangrijke dagen om in de gaten te houden voor de beste deals zijn:

 • Black Friday
 • Cybermonday
 • Sinterklaas
 • Kerst

Rond deze dagen vind je de beste Xbox Series S deals.

Veel console voor je geld

Met de kleinere variant van de nieuwe Xbox krijg je veel console voor je geld. Voor bijna de helft van de prijs doet de nieuwe Xbox niet veel onder voor de Series X. Bovendien is de nieuwe console handig mee te nemen en neemt hij minder ruimte in beslag. De Series S console is 60% kleiner dan de Series X. Bovendien is de opslag capaciteit voldoende als je niet zoveel games speelt. Heb je toch opslagruimte tekort op je nieuwe Xbox? Dan kun je het geheugen uitbreiden met een speciale Xbox SSD-kaart.